De avonturen van Hetty

Hetty's Blog

Lekker Recept: Hetty's Knoflooksoep

Het leek me wel leuk om een paar van mijn populaire recepten te delen in mijn blog. Als je het recept dan thuis maakt, dan denk je nog eens een keer aan mij en Bâton Rouge. Dus om deze reeks van blog artikelen te beginnen, start ik met mijn populaire soep: De knoflooksoep van Hetty!

Ingrediënten:
4 aardappelen, geschild en in kleine blokjes
14 tenen knoflook, fijngesneden
100 gram gerookte zalmfilet
8 dl kippenbouillon
Kookroom
bosui, grof gesneden handje vol
salie, ongesneden, 4 of 5 blaadjes

Bereiding
Schil de aardappelen en snij deze in middelgrote blokjes en snij de knoflooktenen in grove stukken.
Verhit wat boter en gewone olijfolie in een hoge pan en kook als ware de aardappeltjes en knoflookjes tot ze glazig zijn.
Blus het af met een lekkere scheut droge witte wijn en voeg dan een de bouillon en de salie toe.
Laat het koken, tot de smaken goed herkenbaar zijn en de aardappeltjes gaar en vis de salie blaadjes uit de bouillon.
Pureer de soep nu tot het een voor jou mooie substantie is.
Je kan dan de room toevoegen, net zoveel als je denkt, nu is hij goed.
verwarm de soep nog een keer, maar laat hem niet meer koken.

In de kom leg je dan een stukje zalm en de bosuitjes. 

Schenk de hete soep er op en evt. croutons, van wat lekker oud bruin brood, wat je nog over had.

Lekker met een droge Sauvignon Blanc en een stukje brood. 

Bâton Rouge

Bendert van Reek & Hetty Everaarts

  • ONS ADRES

    21, Rue de la Grotte, 6690 Vielsalm, België
  • EMAIL

    batonrouge@benhet.be
  • TELEFOON NUMMERS

    Tel. +32 80 398 401,
    Mob. +32 497 784 353

© 2018 Motorherberg Bâton Rouge / Ben & Het Sprl. All Rights Reserved. 
Design & Development By:  SasWorx - Grafisch + Webdesign