21 rue de la Grotte 6690 Vielsalm België +3280398401 info@benhet.be

Toen we jaren geleden met dit bedrijf begonnen had ik geen idee waar het allemaal toe zou leiden, ook kon ik niet het vermoeden hebben dat ik vandaag de dag dit verhaaltje over mijn eigen bar en het lekkere bierassortiment zou neer schrijven.

Toen we openden in 2003 hadden we één koelkast staan, met daarin frisdrank, jupiler kriekenbier en chouffe, het eerste speciaal bier wat ik in de Ardennen leerde kennen. Naarmate de verbouwingen vorderden en mijn kennis van Belgische speciaalbieren groeide, moest ook de toog groter, om deze bieren aan de man te kunnen brengen.

Beneden in de huidige bar staat nu de toog, die we in Peer met zijn drieën uit een café hebben gesloopt omdat hij anders gesloopt zou worden en dat vond de toenmalige eigenaar te jammer. We hebben hem in zijn originele staat weer opgebouwd en zijn er nog steeds erg content mee.

De eerste 3 mooie bierpompen hebben we op een brocante gevonden, net buiten Vielsalm en zo begon de toog een aardig smoel te krijgen.

Na wat trekken en draaien met de drankleverancier en brasserie hebben ze ons geholpen om de tapinstallatie neer te zetten, maar dan moesten we wel minimaal 5 jaar Jupiler tappen, nou dat kwam mooi uit, want dat was toch al ons idee!

Na een tijdje was er wel de vraag wat er op de tweede pomp voor bier moest komen, maar dat werd opgelost door Alain, de eigenaar van Val Dieu.
maar dan zou er eigenlijk nog een pomp bij moeten, want die hadden we nog liggen en dat zou wel leuker zijn twee soorten Val Dieu bier op vat!

Alain was zo vriendelijk om ons daar mee te helpen en wij hebben het Val Dieu bier dan ook goed gepromoot voor hem, zelfs op de motorbeurs in Utrecht is het een hele bekende geworden!

Maar na weer wat jaren en nieuwe biertjes proeven, werd de wens naar nog meer lekkerheden op vat steeds groter. 
Doordat onze belangstelling naar kleinere brouwerijen kwamen we in contact met de St. Feuillien brouwerij en na een tijdje dat op de fles verkocht te hebben, kwam het gesprek weer op de tap terecht, want dan is het bier gewoon lekkerder! 

In 2015 hebben ze er een mooie klassieke gekoelde dubbele tap bij gezet, die de bar nog mooier maakt en waaruit heerlijk St. Feuilien bier stroomt.

We hebben nu, in 2017, een twintig speciaal bieren koel staan, waaronder zeker een bier naar ieder zijn keuze bij zal zijn.

Naast de bieren hebben we ook een mooi assortiment wijnen voor jullie staan, die steeds wel veranderen, naargelang het seizoen en onze smaak.

Bieren

Cornet

Cornet is een sterk blond bier van hoge gisting met een nagisting in de fles. Heeft de volmondige warme...

Lees meer...

Lupulus

Lupulus Blond Lupulus is een blond bier met een alcoholgehalte van 8,5 % , hergist in...

Lees meer...

St-Feuillien

De Grand Cru van de brouwerij St-Feuillien is een extra blond op de fles hergist degustatiebier...

Lees meer...

Val-Dieu

De Blonde Val-Dieu Dit is een fris en licht bier, matig alcohol met een zeer vriendelijke...

Lees meer...