21 rue de la Grotte 6690 Vielsalm België +3280398401 info@benhet.be

Zomer 1994,

Toen wij elkaar in 1994 tegen kwamen hebben we tijdens onze eerste afspraakje uit gekkigheid zitten fantaseren over een motorherberg in de Ardennen.

Ben werkte toen bij een trailer-accessoires bedrijf en ik had een baan in de horeca. We reden allebei al een motor, Ben op een Laverda 1200th anniversary. 
en ik op een Honda shadow, die was vergeleken met de Laverda, volgens Ben, geen motor en werd dan ook al snel ingeruild voor een Laverda.

Na een paar jaar samen in een piepklein bovenwoninkje gewoond te hebben vonden we in Schoonhoven een huis, wat aan onze wensen voldeed, een garage voor de motoren, en de rest van het huis zag er ook goed uit. Ons eigen huis!

Het bedrijf waar Ben toen werkte verhuisde naar Schoonhoven en Ben kon lekker op het fietsje naar zijn werk. Ik vond al gauw een nieuwe baan in mijn oude vak bij een fotograaf. We hadden het helemaal gevonden daar in Schoonhoven.

We zijn er in 1997 getrouwd en inmiddels was ik ook weer naar school gegaan om te zorgen dat ik de papieren voor een horeca onderneming vast in mijn zak had. Na nog geen jaar daar te wonen, was het bedrijf alweer uit zijn voegen gegroeid en kondigden ze aan dat het bedrijf naar Venray ging verhuizen.

We hadden al heel wat verbouwd aan het huisje en dus was die snel verkocht en we verhuisden naar Merselo, vlak bij Venray. We huurden daar een huisje, omdat we dachten dat we dan rustig konden uitkijken naar een koophuis, met mogelijkheid tot Motorherberg. We zochten en zochten en vonden best wel leuke huizen, maar de bestemmingen lagen wat anders.

We dwaalden steeds verder af en kwamen toen terecht in Vlaanderen, België. Het was er in ieder geval een stuk voordeliger, maar het landschap was toch niet echt wat we zochten. Steeds verder zochten we en kwamen in het mooie Wallonië aan, in het stadje Houffalize. Daar vonden we in 1999 een mooi stuk bouwgrond, we waren er allebeide verliefd op. Samen met een architect hebben we daar schitterende tekeningen voor laten maken, maar de gemeente verleende ons geen vergunning. Ze zaten niet te wachten op een motorherberg.

Drie jaar hebben we daar tegen gevochten, maar de strijd uiteindelijk verloren. In tussen tijds waren we alwel verhuisd naar Houffalize, naar een huurhuisje met een schitterend uitzicht. En we bleven zoeken en zoeken naar het juiste pand, want op de gemeente wachten duurde wel erg lang. We vonden panden en ze hadden het net allemaal niet, of net verkocht, of geen schone grond, of te duur etc. 
Ondertussen hadden we samen een klusbedrijfje opgericht en werkten overal om wat te verdienen, Ben vond later een baan op de vrachtwagen voor een horecagroothandel en ik bleef klussen en werkte bij verschillende horecabedrijven. 
Na drie jaar, in 2002,  vonden we in Vielsalm ons plekje, totaal niet onderhouden, maar voor ons voelde het meteen aan als thuis.

de voorlopige koop was gauw gesloten en we zaten eigenlijk te wachten dat er iets mis ging, maar dit keer stond het geluk aan onze kant! 
We hebben bijna het hele huis onderhanden genomen en door de jaren heen wordt het steeds mooier en nu na jaren van keihard werken, kunnen we terug kijken op een geslaagde droom, die werkelijkheid werd!

Inmiddels, bijna 15 jaar verder, zijn we ook erg trots op wat we hebben bereikt, van een potkachel naar centrale verwarming, van een lekkend dak naar geïsoleerd dak, van mini keuken tot prof keuken, van geen privé tot appartementje, van woonkamer tot bar, van rommelplek naar veranda en ga zo maar door, we zijn er waarschijnlijk nooit mee klaar, maar eigenlijk willen we dat ook niet, want steeds als er weer een klus gedaan is, maakt het ons gelukkig en dat gevoel geeft je eigenwaarde.

We doen dit werk nog steeds met veel plezier, genieten van het plekje, elkaar, het dorp, onze hondjes en de prachtige omgeving. 
Het voelt steeds weer als thuis komen en we hopen dat dat nog lang zo zal blijven.

Hetty en Ben