Hoe het allemaal begon

Over Ben & Hetty

Het begon allemaal in die zomer van 1994...

De beginjaren

Toen wij elkaar in de zomer van 1994 tegen kwamen, hebben we tijdens onze eerste afspraakje uit gekkigheid zitten fantaseren over een motorherberg in de Ardennen. Ben werkte toen bij een bedrijf in trailer-accessoires en ik was werkzaam in de horeca. We reden allebei al een motor, Ben op een Laverda 1200th Anniversary en ik op een Honda Shadow. Volgens Ben was dat in vergelijking met de Laverda geen motor en werd dan ook al snel ingeruild voor ook een Laverda.

Na een paar jaar samenwonen in een piepklein bovenwoninkje, vonden we een huis in Schoonhoven dat aan onze wensen voldeed. Het had een garage voor de motoren en de rest van het huis zag er ook goed uit. Ons eerste eigen huis! Het bedrijf waar Ben toen werkte verhuisde ook naar Schoonhoven en zo Ben kon lekker op het fietsje naar zijn werk. Ik vond na de verhuizing al gauw een nieuwe baan in mijn oude vak bij een fotograaf. We hadden het helemaal gevonden daar in Schoonhoven!

In 1997 zijn we getrouwd en ik (Hetty) was inmiddels ook weer naar school gegaan om te zorgen dat ik de papieren voor een horeca onderneming vast in mijn zak had. Na nog geen jaar daar te wonen, was het bedrijf waar Ben werkte alweer uit zijn voegen gegroeid en kondigden ze aan dat het bedrijf naar Venray ging verhuizen.

We hadden al heel wat verbouwd en opgeknapt aan ons huisje, dus die was snel verkocht en we verhuisden naar Merselo, een dorp vlak bij Venray. We huurden daar een huisje, omdat we dachten dat we dan rustig konden uitkijken naar een koophuis, met mogelijkheid tot Motorherberg. We zochten en zochten en vonden best wel leuke huizen, maar de locaties lieten heel wat te wensen over.

Image

Van Limburg naar België

We dwaalden steeds verder af en kwamen toen terecht in Vlaanderen, België. Het was er in ieder geval een stuk voordeliger, maar het landschap was toch niet echt wat we zochten. Steeds verder zochten we en kwamen in het mooie Wallonië terecht, in het stadje Houffalize.

Daar vonden we in 1999 een mooi stuk bouwgrond en we waren er allebei direct verliefd op. Samen met een architect hebben we daar schitterende tekeningen voor laten maken, maar de gemeente verleende echter ons geen vergunning. Ze zaten niet te wachten op een motorherberg. Drie jaar hebben we daar tegen gevochten, maar de strijd uiteindelijk verloren. Intussen waren we al wel verhuisd naar Houffalize, naar een huurhuisje met een schitterend uitzicht.

We bleven zoeken en zoeken naar het juiste pand, want op de gemeente wachten duurde wel erg lang. We vonden verschillende panden maar ze hadden het allemaal nét niet, of het was net verkocht, of geen schone grond, of te duur etc., etc.

Ondertussen hadden we samen een klusbedrijfje opgericht en werkten overal om wat te verdienen. Ben vond later werk als vrachtwagenchauffeur voor een horecagroothandel en ik bleef klussen voor ons klusbedrijf en werkte bij verschillende horeca gelegenheden.

En daar was Vielsalm

Na drie jaar, in 2002, vonden we in Vielsalm ons plekje, een 200 jaar oude voormalige distilleerderij, totaal niet onderhouden, maar voor ons voelde het meteen aan als thuis.

De voorlopige koop was gauw gesloten en we zaten eigenlijk te wachten totdat er iets mis zou gaan, maar dit keer stond het geluk aan onze kant! Door de jaren heen hebben we bijna het hele huis onderhanden genomen en na jaren keihard werken wordt het elk jaar mooier en mooier. We kijken met recht terug op een droom die werkelijkheid is geworden!

En dan terugblikken

Inmiddels, alweer 15 jaar verder, zijn we erg trots op wat we allemaal hebben bereikt; van een potkachel naar centrale verwarming, van een lekkend dak naar geïsoleerd dak, van mini keuken tot professionele keuken, van geen privé vertrek tot een appartementje, van woonkamer tot bar/café, van rommelplek naar veranda en ga zo maar door. We zijn er waarschijnlijk nooit klaar mee, maar eigenlijk willen we dat ook niet, want elke keer wanneer er een klus gedaan is, geeft het een voldaan gevoel en dat hebt gepresteerd en daar worden wij best heel gelukkig van!

We doen dit werk nog steeds met veel plezier, genieten van ons plekje, van elkaar, het dorp, onze hondjes en de prachtige omgeving. Het voelt steeds weer als thuis komen en we hopen dat dat nog heel lang zo zal blijven.

Hetty en Ben

Bâton Rouge

Bendert van Reek & Hetty Everaarts

  • ONS ADRES

    21, Rue de la Grotte, 6690 Vielsalm, België
  • EMAIL

    batonrouge@benhet.be
  • TELEFOON NUMMERS

    GSM. +32 470 72 63 15
 

© 2018 Motorherberg Bâton Rouge / Ben & Het Sprl. All Rights Reserved. 
Design & Development By:  SasWorx - Grafisch + Webdesign