Te gast zijn en thuis komen!

Over Baton Rouge

Bâton Rouge, te gast zijn en thuis komen!

Bâton Rouge is een herberg aan de rand van Vielsalm, een leuk, gezellig dorp in het hart van de Ardennen.

Vanuit onze herberg kan je heerlijk motorrijden, want Vielsalm ligt vlak bij het drielandenpunt Luxemburg-Duitsland-België, zodat je met gemak Luxemburg, de Eiffel en natuurlijk de Belgische Ardennen inrijdt.

Op onze website staan verschillende routes in de omgeving die te downloaden zijn en ook hier in de herberg hebben we verschillende routes, die we zo op je GPS kunnen zetten, ook helpen we je graag bij het gebruik van je GPS.

In onze bosrijke omgeving kan je prachtige wandeltochten maken, die vanuit het centrum van het dorp duidelijk bewegwijzerd zijn, ook hebben wij hier een wandelkaart die je altijd kan gebruiken.

Uit onze keuken komen smakelijke gerechten die samengesteld worden met veel streekproducten en goed gezond. Sinds een paar jaar gebruiken we alleen nog maar scharrelvlees, met name op de BBQ, die inmiddels bekent staat als een hele goeie!

Onze herberg is gewoon een thuis van huis, waar je lekker in de bank kan ploffen op de veranda, biertje drinken aan de bar, in de zon liggen in de tuin en zo zouden we het graag willen houden, gezellig met z’n allen, even terug naar jezelf, ruimte voor anderen en dan komt alles goed!

Baton Rouge

Ben en Hetty

Motorherberg Bâton Rouge in MotorMe Motor TV

Strategische
Locatie

Bâton Rouge is gelegen in het hart van de Ardennen, vlakbij de Eiffel, Spa-Francorchamps en het prachtige Luxemburg.

Inpandige
Garage

Er is een grote garage, gelegen aan de straatkant, waar je makkelijk naar binnen kan en de motoren veilig staan.

Gezellig
Café

Er is een gezellige café met veranda en een ruime keuze uit Belgische bieren.

Bon
Apetit!

Heerlijke gerechten bereidt met streekproducten. Zaterdag's is er een super complete BBQ.

Hier kan je ons vinden

De Geschiedenis van Bâton Rouge

Bâton Rouge vierde in 2018 haar 15-jarig bestaan. Maar voordat de herberg in 2003 voor het eerst haar deuren opende, is daar al een heel avontuur aan vooraf gegaan.

Zoals in het verhaal over Ben en Hetty te lezen is, ging er een hele zoektocht aan vooraf zij het pand, waar ze nu al 15 jaar zitten, betrokken.

Van oorsprong hoorde het pand bij een oude stokerij, met een molen voor het malen van graan en een boerderij.  Na jaren van verwaarlozing konden Ben en Hetty, met hun ruime kluservaring, het pand in ere herstellen. 

Om gasten te kunnen ontvangen waren er een aantal randvoorwaarden nodig, zoals gastenbedden, een eet- & drinklokaal, keuken en sanitair. Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar waar nu de slaapzaal is gevestigd was helemaal in het begin het café/restaurant met een potkachel als verwarming en een klein koelkastje voor de drankjes.

Tussen 2003 en 2007 hebben de grootste verbouwingen plaatsgevonden, grotendeels gedurende de herfst en wintermaanden, want de rest van het jaar was voornamelijk voor de gasten. De benedenverdieping is volledig getransformeerd naar gezellig café/restaurant met een professionele keuken en een prachtige veranda.
Op de eerste verdieping zijn douches en de slaapzaal gerealiseerd en een mooi nieuw dak, inmiddels ook voorzien van zonnepanelen. 

Daarna is de herberg uitgebreid met een extra veranda, de wenteltrap en de nieuwe trapopgang naar de straatkant zijn ook gerealiseerd, dit jaar is ook de weg voor het pand vernieuwd en zijn we druk bezig met het veranderen van de grote slaapzaal in drie kamers.

Image

Bâton Rouge

Bendert van Reek & Hetty Everaarts

  • ONS ADRES

    21, Rue de la Grotte, 6690 Vielsalm, België
  • EMAIL

    batonrouge@benhet.be
  • TELEFOON NUMMERS

    GSM. +32 470 72 63 15
 

© 2018 Motorherberg Bâton Rouge / Ben & Het Sprl. All Rights Reserved. 
Design & Development By:  SasWorx - Grafisch + Webdesign